İçeriğe geç

Yargıtayda Olan Dosya Ne Zaman Sonuçlanır

Yargıtayda incelemede olan dosya ne kadar sürer?

Yargıtay Başsavcılığı’nda bu süre ortalama 473 gün olarak hesaplanmıştır. Dosyanın incelenmesi ve sonuçlandırılması davanın türüne ve dosyaya göre değişmekle birlikte, genel olarak bir dosyanın Yargıtay’a sunulması 18 ayı bulmaktadır, ancak bu kesin değildir.

Yargıtaydan sonra dosya nereye gider?

Kararla onaylanan dosya kapatılmak üzere posta departmanına teslim edilir. Posta memuru dosyayı kapatır ve yerel mahkemeye iletilmek üzere Yüksek Temyiz Mahkemesi Başsavcılığına teslim eder. Yüksek Temyiz Mahkemesi Başsavcılığı dosyayı posta yoluyla yerel mahkemeye gönderir.

Yargıtaydaki dosyamın durumunu nasıl öğrenebilirim?

Konut bilgi dosyasını nasıl sorgularım? Dosyanızın bulunduğu Yüksek Mahkeme Dairesi ve Yüksek Temyiz Mahkemesi Ana Numarası bilinmiyorsa, “Departman Adı” alanına uygun Yüksek Mahkeme Dairesi ve Ana Numarası ile yılı girerek dosya bilgilerine erişebilirsiniz.

Yargıtay kararı ne zaman kesinleşir?

Yargıtay’ın onama kararından sonra ne olur? Kararların kesinleşmesi için kişinin davayla ilgili tüm yasal yolları tüketmiş olması veya artık başvuruda bulunma imkânının olmaması gerekir. Başka bir deyişle, itiraz aşaması tamamlanmamış veya itiraz süresi dolmamış kararlar kesin değildir.

Yargıtaya giden dosyalar nasıl sonuçlanır?

Soruşturma hakimi dosyayı inceler ve duruşmadan sonra duruşmada karar verilen dosyaları karar verme bölümüne teslim eder. Karar verme görevlisi dosyaya karar numarası atar. Karar numarasıyla dosyanın hükmü, hüküm görevlisi tarafından yazılır.

İstinaf ve Yargıtay süreci ne kadar sürer?

Bir hukuk mahkemesinin ortalama karar süresi 1-2 yıldır. Temyiz Mahkemesinin ortalama karar süresi 1-2 yıldır (Bölge Mahkemesi). Temyiz Mahkemesinin ortalama karar süresi 2-3 yıldır (Yüksek Mahkeme).

5 yıl ceza Yargıtay’a gider mi?

Adalet sisteminde “temyizi atlatma” yöntemi: Beş yıldan fazla hapis cezasına çarptırılan herkes, temyiz başvurusunda bulunmadan Yargıtay’a gidiyor.

Yargıtay dosyayı neye göre bozar?

Yargıtay, mahkemenin kararının hukuka uygun olmaması, delillerin değerlendirilmesinde hata yapılmış olması, kararın eksik araştırmaya veya hukuka uygun olmayan delillere dayanması gibi birden fazla sebeple kararı bozabilir.

Yargıtay’dan sonra hangi mahkemeye gidilir?

8.3. Yargıtay’ın kararı bozma kararından sonra dosyanın hangi mahkemeye gönderileceğine ilişkin karar Bölge Mahkemesi’nin kararına bağlıdır. Buna göre, Yargıtay’ın kararı bozma kararı Bölge Mahkemesi’nin esas kararına ilişkin ise dosya yetkili Bölge Mahkemesi’ne gönderilir.

Yargıtayda onaylanan dosya ne zaman gelir?

Yargıtay’ın onay kararının dosyanızla birlikte bölge mahkemesine gönderilmesi, mahkeme katibinin nihai kararı infaz savcısına bildirmesi vb. ve cezanız üç yıldan az ise yakalama emri veya celp çıkarılması bir miktar zaman (birkaç hafta veya ay) alacaktır.

Temyize giden dosya e-devlette görünür mü?

Temyiz aşamasında olan dava dosyalarını sorgulamak UYAP sistemi üzerinden de yapılabilir. Dosya talepleri Yargıtay’ın resmi web sitesi üzerinden yapılabilir. Vatandaşlar e-devlet veya UYAP sistemi üzerinden talepte bulunma seçeneğine sahiptir.

Yargıtay kararlarına nasıl ulaşılır?

Geçmiş ve güncel Yargıtay kararlarına www./karar-arama/yargitay-kararlari bağlantısından ulaşabilirsiniz.

Yargıtay incelemede ne kadar sürer?

Kapsamlı ve partiler arası dosyalarda inceleme aşaması 6 ay veya daha uzun sürebilir. Ancak, olağanüstü bir durum olmadığı sürece, özellikle Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nde silahlı terör örgütüne üyelik suçunda soruşturma aşaması yaklaşık 2-3 ay sürmektedir.

Yargıtay’ın onayladığı cezaya itiraz edilir mi?

Yargıtay’ın onama kararıyla karar kesinleşir; ancak temyiz imkânı vardır.

Yargıtay karar süresi ne kadardır?

Ayrıca Yargıtay’ın karar verirken yoğun bir dosya yükü altında olabileceği de göz önünde bulundurulmalıdır. Dosya türleri için onay süresi: Ceza dosyaları: Normalde 1-2 yıl, Ticari dosyalar: Normalde 2-3 yıl, İdari dosyalar: Normalde 1-2 yıl

Yargıtay 3. ceza Dairesi yılda kaç dosyaya bakıyor?

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, 2023’e devreden 48 bini aşkın dosyayla Yargıtay’da iş yükünün en fazla olduğu daire olarak kayıtlara geçti. Geçtiğimiz yıl 40 bin 532 dosya alan daire, 20 üye ve 61 tetkik hakimiyle Yargıtay’ın en kalabalık dairelerinden biri konumunda.

Yargıtay’ın onayladığı karar bozulur mu?

Yargıtay’ın onama kararına karşı karar düzeltme imkânı Yargıtay Başsavcısı, karar tarihinden itibaren 30 gün içinde Ceza Genel Kuruluna başvurarak re’sen (kendiliğinden) temyiz başvurusunda bulunabilir.

Yargıtay tebliğname ne zaman gelir?

Diğer taraf, tebliğ tarihinden itibaren yedi gün içinde yazılı olarak cevap verebilir. Cevabın alınmasından veya belirli bir sürenin geçmesinden sonra dosya Bölge Mahkemesi tarafından Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilir.

İstinafa giden dosya ne kadar zamanda sonuçlanır?

Temyiz ne zaman tamamlanır? Bölge mahkemesine gönderilen dosya 1 ila 3 yıl içinde tamamlanır. Yerel mahkemede görülen davada gerekçeli karar tutanağın ardından taraflara tebliğ edilir ve temyiz süreci başlar. Temyiz süreci içerisinde başvuru yapılmazsa dosya 2 ay içinde kesinleşir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Akkent Escort