Boşnak çorbası nedir?
Bosna mutfağının geleneksel lezzetlerinden biri de begova çorbasıdır. İçerisinde tavuk, kuru bamya ve çeşitli sebzelerin bulunduğu begova çorbası damak tadımıza uygun çorba tariflerinden biridir.
Dovga çorbası hangi yöreye aittir?
Dovga, Azerbaycan ve Türkiye’nin yöresel yemeklerinden biridir.
Bey çorbası nerenin?
Gaziantep mutfağının en meşhur yemeklerinden biri olan Beyran için herkes Metanet Restoran’ı öneriyor. Günün her öğününde tadını çıkarabileceğiniz Beyran, gerçekten herkesin seveceği lezzetlerden biri.
Borş çorbası nereye ait?
Borscht ÇorbasıÜlke(ler)UkraynaBölgeDoğu Avrupa ÜlkeleriTipÇorbaHizmet TürüSoğuk veya Sıcak2 satır daha
Boşnak kokeni nedir?
Boşnaklar, anavatanları olarak Bosna-Hersek ve Sancak’ta yaşayan Doğu Slav kökenli insanlardır. Orta Çağ’da, Bosna’daki Slav kökenli insanlara “Boşnyani” denirdi. Osmanlıların gelişiyle birlikte, toplu olarak İslam’a geçtiler. Boşnaklar Boşnakça konuşur ve Latin ve Kiril alfabelerini kullanırlar….
Yüksük çorba nereye ait?
Mersin ve Adana yöresinde yapılan yüksük çorbası un, yumurta, tuz, salça ve erik şurubundan oluşur. Ayrıca nohutla köfte yapılıp pişirilir.
Düğül çorbası nereye ait?
Guluklu çorbası tavuk ve küçük köftelerle hazırlanır; düğün, cenaze, mevlid vb. Birçok yerde servis edilen ve özellikle Antalya ilinin Alanya ilçesinde Türk mutfağına özgü yerel bir çorbadır. 2019 yılında Türk Patent Enstitüsü’nden Coğrafi İşaret tescili almıştır.
Dımbıl çorbası nedir?
Dımbil çorbası Sakarya’ya özgü bir çorbadır. İçerisinde haşlanmış hamur ve fasulye bulunur. Özellikle kış aylarında sıklıkla tüketilen dambıl çorbası hem lezzetli hem de besleyicidir.
Düğülcek çorbası nedir?
Dughulcek; Sivas yöresinde ince bulgurdan yapılan ve elekten geçirilen ince bulgura verilen isimdir.
Arap başı çorbası nereye ait?
Sivas’ın Yozgat ve Kayseri yakınlarındaki Gemerek ve Şarkışla ilçelerinde üretilmektedir.
Lebeniye çorbası hangi şehre ait?
Hatay Lebenisi. Hatay usulü Lebeniye çorbası, Türk mutfağının zengin ve çeşitli yemek kültürünün bir parçasıdır. Özellikle bu güzel Akdeniz şehri Hatay’da sıkça tüketilen bu çorba, nohut ve yoğurttan yapılır ve besleyici ve lezzetli bir yemektir.
Düğün çorbası nerenin?
Düğün çorbası, kuzu veya dana suyundan yapılan bir Türk çorbasıdır. Kökeni Yozgat’tır, ancak basit malzemeleri nedeniyle tüm Türkiye’de yapılır.
Şorbik çorbası nereye ait?
Yörenin en meşhur yemeklerinden biri de Sorbik çorbasıdır. Özellikle düğünlerde ikram edilen; dana eti, nohut, süt veya ayranla hazırlanan bu yemek Tunceli ile özdeşleşmiştir.
Behram çorbası hangi yöreye ait?
Beyran veya Beyran çorbası, Türkiye’nin Gaziantep bölgesinde yapılan bir çorbadır. Koyun boyun etinden ve koyun yanağından yapılır. Çorbanın diğer malzemeleri pirinç, sarımsak, tereyağı, yağ, su, tuz, biber sosu, karabiber ve Halep biberleridir.
Hamur çorbası nereye ait?
Aydın-Söke yöresinden nefis bir tarif; hamur çorbası 🍲17 Ara 2019
Borş çorbasında ne var?
Borş, Ukrayna mutfağından şifalı bir sebze çorbasıdır. Bu çorba tarifinde ev yapımı tavuk suyu veya bulyonu ile hazırlanır, adını pancardan alır ve olmazsa olmaz olan smetana veya ekşi krema ile servis edilir.
Haluçka çorbası nedir?
Samsun’un yöresel lezzetlerinden biri olan ve damaklarda nefis tadıyla hoş bir tat bırakan Haluçka çorbası; hamur, nohut ve tavuk etinden yapılan bir yemektir.
Dımbıl çorbası nedir?
Dımbil çorbası Sakarya’ya özgü bir çorbadır. İçerisinde haşlanmış hamur ve fasulye bulunur. Özellikle kış aylarında sıklıkla tüketilen dambıl çorbası hem lezzetli hem de besleyicidir.
Ecevit çorbası nasıl yapılır?
Ecevit çorbası nasıl hazırlanır: Pirinci 1 saat suda bekletin, suyunu süzün, biraz daha su ekleyin ve pirinç kaynayana kadar pişirin. Yumurta, yoğurt ve unu bir kasede çırpın. Çırpılan malzemeler yavaş yavaş pişmiş pirince eklenir. Daha sonra çorba kaselerine boşaltılır ve üzerine nane eklenir.