İçeriğe geç

Tutsak Kelimesinin Zıt Anlamı Ne

Tutsak zıt anlamı nedir?

Tutsak kelimesinin Türk Dil Kurumu (TDK) güncel Türkçe sözlüğünde zıt anlamlıları; Serbest.

Tutsak özgür zıt anlamlı mı?

TDK üzerinden bakıldığında “özgür” kelimesi “tutsak” kelimesinin zıttı olarak karşımıza çıkıyor.

Özgür Tutsak eş anlamlı mıdır?

Karşıtı tutsak, köle; eş anlamlısı ise özgür, bağımsız, hürdür.

Tutsağın eş anlamı nedir?

Mahkûm kelimesinin eş anlamlıları: mahkûm, köle veya hizmetçi kelimeleridir.

Eş anlamlısı nedir?

Eş anlamlı, eşanlamlı, alternatif veya eşanlamlı; farklı yazılışlarına rağmen aynı veya çok yakın anlamı olan kelimeler.

Tutsağı ne demek?

Savaş esirleri, silahlı bir çatışma sırasında veya sonrasında canlı olarak yakalanan ve karşı tarafça tutulan askerlerdir. “Savaş esiri” teriminin kullanıldığı en eski kaynak 1610 yılına dayanır.

Özgür zıt mı eş mi?

Sıfat olan “özgür” kelimesinin zıt anlamları da sıfattır. Türk Dil Kurumu’nun sözlüğüne baktığımızda “özgür” kelimesinin zıt anlamlarını görüyoruz; bağımlı, köle ve tutsak kelimeleri karşımıza çıkıyor.

Düşman eş anlamlısı nedir?

Birbirleriyle savaşan insanlara düşman denir. “Opponent” kelimesinin eş anlamlıları rival, adversary, foe, vb.’dir.26 Mayıs 2021Birbirleriyle savaşan insanlara düşman denir. “Opponent” kelimesinin eş anlamlıları rival, adversary, foe, vb.’dir.

Esirin zıt anlamlısı özgür mü?

“Öz” kelimesinden türetilen “öz” kelimesi, “köle” kelimesinin zıttı bir anlama sahiptir.

4.sınıf eş anlamlı kelimeler nelerdir?

Anlamları aynı ama yazılışları farklı olan kelimelere eş anlamlı denir. Kelimelerin eş anlamlısı olup olmadığı cümlelerde kullanımlarından anlaşılabilir. Eş anlamlı olarak da adlandırılan bu kelimelerin sayısı iki veya daha fazla olabilir.

Eş anlamlı kelimeler nedir 5. sınıf?

Yazılışı ve telaffuzu farklı olan ancak anlamı aynı olan kelimelere eş anlamlı denir. Bu tür kelimeler birbirlerinin yerine geçebilir. Bir cümlede eş anlamlı kelimeler değiştirildiğinde cümlenin anlamında herhangi bir değişiklik veya bozulma olmaz.

Kalp eş anlamlısı nedir?

Burada belirlediğimiz örneklerde hem “kalp” kelimesinin hem de “kalp” kelimesinin “kalp” kelimesinin eş anlamlısı olarak karşımıza çıktığını görmekteyiz.

Tutsak eş ve zıt anlamı nedir?

Türk Dil Kurumu’na göre “özgür” kelimesi “tutsak” kelimesinin eşanlamlısıdır. Aynı şekilde “tutsak” kelimesi de eşanlamlı olarak kullanılabilir veya duruma göre kullanılabilir.

3.sınıf eş anlamlı kelimeler nelerdir?

Yazılışı ve telaffuzu farklı olan ancak aynı anlama gelen kelimelere eşanlamlı denir. Bu kelimeler aynı şeyi ifade ettikleri için birbirinin yerine kullanılabilir. Başka bir deyişle, aynı varlığı, nesneyi veya kavramı belirten kelimelere eşanlamlı denir.

Yürek eş anlamlısı nedir?

Kalp, “kalp, hayatın merkezi sayılan organ, duygu ve hislerin merkezi olan kalp, orta, bir şeyin merkezi, kalp hastalığı, aşk, gönül” olarak tanımlanmaktadır.

Zıtın anlamı nedir?

ZIT ANLAMLI (KARŞIT) ANLAMLI Kelimelerin tam tersi olan anlamlara zıt anlamlı kelimeler denir. Başka bir deyişle, bunlara zıt anlamlı kelimeler de diyebiliriz.

Zıt anlamlı gelir ne demek?

Gelir kelimesinin zıt anlamlısı “gider”dir.

Düşman eş anlamlısı nedir?

Birbirleriyle savaşan insanlara düşman denir. “Opponent” kelimesinin eş anlamlıları rival, adversary, foe, vb.’dir.26 Mayıs 2021Birbirleriyle savaşan insanlara düşman denir. “Opponent” kelimesinin eş anlamlıları rival, adversary, foe, vb.’dir.

Korkak zit anlamı nedir?

Korkak kelimesinin zıt anlamlıları cesur, yürekli, cesur, yuh, yürekli olarak verilmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Akkent Escort