İçeriğe geç

Büngüş Ne Demek

Bürgüz ne demek?

Farsça kökenli bir kelime olan gurbuz kelimesi, Osmanlı Türkçesi metinlerinde “gurbuz” olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu kelime çoğunlukla iri, uzun boylu ve güçlü insanlar için kullanılmaktadır.

Ufrasa ne demek?

ufrasa: halk hekimliği, halk hekimliğiyle tedavi.

Bürgüt ne demek?

Burkut veya Bürgüt, Orta Asya Türk lehçelerinde olduğu gibi Türkmen dilinde de “kartal” anlamına gelmektedir (Türkmen Dilinin Sözlüğü 1962: 117).

Kürbüz ne demek?

Kuru buz, karbondioksit gazının sıvı halden katı hale doğrudan geçişiyle oluşan bir maddedir. Kuru buz, -78,5 °C (-109,5 °C)

Zafaf ne demek?

(ﺯﻓﺎﻒ) i. (Ar. zifāf) nişan, düğün: Eşsiz bir düğün odasında, etrafı yumuşak otlarla ve mevsim çiçekleriyle çevrili bir gelin yatağında yatmaktadır (Ahmet H. Tanpınar).

Sükuf ne demek?

Kubbealtı Sözlüğü (ﺳﻘﻮﻒ) i. (Ar. ṣaḳfs çoğulu ṣuḳūf) Çatılar, çatılar, tavanlar: “Sukūf-ı buyyut.” “Sukûf-ı munekşeşe.”

Cavır ne demek?

[1] (argüman) Düşman askeri.

Burkut ismi ne demek?

Kartal anlamına gelir. Büreg kelimesi Moğolcada karanlık anlamına gelir ve bürkütler genellikle siyah olarak tasvir edilir. Kartallar için kullanılan karakuş terimi bunun en iyi örneğidir.

Bürkek ne demek?

bürke- (I) ‘buruşturmak, katlamak, kırışmak’; 2. ‘öfkeyle kaşlarını çatmak’; 3. ‘büzüşmek’ (Türkm-TürkS, 91).

Burgut ne?

Altın kartal Türk halkı arasında “Bürgüt” veya “Berkut” olarak bilinir. Tilkiler doğrudan kartallar tarafından öldürülür, ancak kurtlar genellikle boyutları ve güçleri nedeniyle avcının kendisi tarafından öldürülür.

Kaknem nedir?

[1] Çirkin ve huysuz. [2] Kuru, zayıf.

Tesekkullu ne demek?

Kelime oluşumu, dilimize Arapçadan giren form kelimesinden türemiştir. Form, bir nesnenin veya yapının dış görünümü anlamına gelirken, oluşturmak, şekil almak, biçim kazanmak anlamına gelir. Bu kelime aynı zamanda oluşum anlamında da kullanılır.

Buz nedir?

Buz, suyun donmuş halidir. Oda koşullarında 0 °C ve altında oluşur. Buzun yoğunluğu suyun yoğunluğundan düşük olduğundan su üzerinde yüzebilir.

Bürüngüz ne demek?

Bürüngüz, Kayseri merkezli bir Türk boyunun adıdır. Ayrıca 24 Türk Oğuz boyundan biri olan “Büğdüz”ün değiştirilmiş hali olduğu tahmin edilmektedir. Cırlavuk Mimarsinan “Böcek yuvası” anlamına gelen eski adı “Cırlavuk” yabancı bir adla karıştırılarak “Mimarsinan” olarak değiştirilmiştir.

Büzgü yapmak ne demek?

Bunlar, kumaşın bir ucundan istenilen yere kadar yarık dikiş veya makine toplama ile oluşturulan sıkı, küçük katlamalardır ve kumaşın hacmini azaltır. Dolgunluk katmak veya süslemek için yapılan bir işlemdir. Toplamalar, yapılış biçimlerine göre isimlendirilir.

Bürhan ne demekdir?

Kelime Anlamı: Bürhan kelimesi kanıt, delil veya argüman anlamına gelir. Kökeni: “Bürhan” kelimesi Arapça kökenlidir. Arapçada “برهان” (burhan) olarak yazılır ve kanıt veya delil anlamına gelir.

Bürsiyer ne demek?

Bir akademisyenin ne olduğu sorusuna verilecek en genel cevap, bir eğitim, bir şirkette staj veya burs alan kişidir. Bir eğitim kurumunda eğitim görüyorsanız ve öğrenim ücretlerinden muafsanız veya bunun için ek ücret alıyorsanız, burs sahibi olursunuz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Akkent Escort