İçeriğe geç

Möhkem Hangi Dilde

Möhkem ne demek?

TDK verilerine göre Möhkem kelimesi “katı” anlamına gelir. Bu kelime, sağlam ve dayanıklı olan her şeyi tanımlamak için kullanılabilir.

Müstebit hangi dilde?

despotik – Nişanyan Sözlüğü. Arapça mustabidd مستبدّ kelimesinin bir alıntısıdır, bu kelime “yalnız, yalnız, bağımsız” anlamına gelen bdd kökünden gelir.

Eski dilde muazzam ne demek?

Bu kelime bir şeyin boyutunu, önemini veya etkisini vurgulamak için kullanılır. Kökeni: “Muazzam” kelimesi Arapça kökenlidir. Arapçada “عَظِيم” (dayanıklılık) kelimesi büyük ve kudretli anlamına gelir.

Mütedeyyin hangi dilde?

Arapça dyn kökünden gelen mutadayyin متديّن “dini” kelimesinden türemiştir.

Müstahkem yer ne demek?

Anlamı: Güçlendirilmiş kelimesi, güçlendirilmiş, takviye edilmiş veya korunmuş bir şey veya yeri ifade eder. Bu kelime genellikle askeri mevziler, kaleler veya savunma hatları gibi yapıları tanımlamak için kullanılır.

Mökkem nedir?

Mökkem (veya Möhkem) dar, iyi anlamına gelir.

Mütemadiyen hangi dilde?

Arapça kökenli ve Türkçe’de sıkça kullanılan kelimelerden biridir. Türk dil birliği açısından anlamı “kesintisiz ve sürekli” olarak ifade edilir.

Mülhem Türkçe mi?

Menşei. Osmanlı Türkçesi ملهم‎ (mülhem), Arapça مُلْهَم‎ (mülhem).

Pişmaniye Farsça ne demek?

Pitmaniye dilimize “yün” anlamına gelen Farsça pashm kelimesinden girmiştir. Aynı kökten gelen paşmina ise yünlü şey anlamına gelir. Pismaniye’nin şekline baktığınızda, neden bu ismin verildiği açıkça anlaşılıyor.

Osmanlıca musahhar ne demek?

Arapça kökenli olan “sahhar” (سَهَرَ) fiilinden türemiş olup “u” eki eklenerek oluşturulmuştur. Anlamı: “Musahhar” kelimesi Arapça kökenli bir kelime olup genel olarak “bir şeyin veya birinin yönetimi veya kontrolü altında olmak, bağımlı bir durumda olmak” anlamına gelir.

Mundemic Osmanlıca ne demek?

mündemiç – İngilizce Sözlük. Arapça dmc kökünden gelen bir ödünç kelimedir, Mundamic مندمج, “birbirine geçmiş, sıkı, kalın” anlamına gelir. Bu kelime Arapça damaca fiilinin munfaˁil biçimindedir دَمَجَ “girdi, sokuldu”, VII. aktif fiil sıfatıdır.

Munzam nedir?

Munzam kelimesinin TDK anlamı ekleme ve katmadır. Ayrıca ekleme anlamında da kullanılabilir.

Müteşekkil hangi dilde?

Türkçe Dil Kurumu (TDK) tarafından tanımlanan “minnettar” kelimesi, “minnettar, minnettar, şükran dolu” anlamına gelen Arapça kökenli bir sıfattır. Bu kelime, bir kişinin veya bir grubun bir iyilik veya yardıma yanıt olarak hissettiği minnettarlık ve şükran duygusunu ifade etmek için kullanılır.

Mesele hangi dilden gelir?

Arapça sAl kökünden gelen masˀala(t) مسألة “soru, sorun” kelimesinden alıntıdır.

Müselles hangi dilde?

“Muselles” kelimesi Arapça kökenlidir ve Türkçeye Arapçadan gelmiştir. “مُسَلَّس” (musallas) kelimesi Arapçada “düzleştirilmiş, pürüzsüzleştirilmiş” anlamında kullanılır.

Mülhem ne anlama gelir?

TDK’ya göre Mülhem, “birinin içinde doğmuş”, “esinlenmiş”, “birinin içine doğmuş” anlamına gelen bir sözcük olarak biliniyor.

Müzahim ne demek?

(Ar. muzāḥame muzāḥim, “huzursuzluk çıkarmak, huzursuzluk çıkarmak” kelimelerinden) Huzursuzluk ve huzursuzluk çıkaran kişi: Ancak her insan kendisine iyi geleni ister ve merhametli olana öfkelenir (Cevdet Paşa). Ve onu şeytanla birlikte bulursan, şeytana iyi davran ve kendini ikisinin arasına koy (Ahmet A. Konuk).

Möhter ne demek?

Mon dieu teriminin Fransızca-Türkçe sözlükteki anlamı Aman Tanrım!, Aman Tanrım!

Mükerim ne demek?

Bu ismin ilk anlamı; hoş karşılanan, saygı duyulan ve hürmet edilen kimsedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Akkent Escort